Op zaterdag 14 maart is het weer zover, dan wordt in Theater Castellum het Alphen Music & Dance Event nummer 7 georganiseerd!

Dit muziekfeest geeft je de kans om een dag lang mee te spelen in een groot blaasorkest, te zingen in een groot koor of te dansen in een dansgroep, maar vooral plezier te beleven aan muziek.

Het thema van het AMD-Event 2015 is ‘Avontuur’. We gaan op 14 maart verschillende avonturen met elkaar aan. De muziek gaat over avontuurlijke personen of spannende situaties. Maar de muziek zelf is soms ook een heel avontuur. Gelukkig hebben zijn er kundige begeleiders aanwezig die je er doorheen gaan helpen. De muziek is qua moeilijkheid afgestemd op de deelnemers. Om een leuke dag te beleven geldt voor de muzikanten wel dat zij minstens twee jaar muziekles moet hebben gevolgd. Slagwerkers moeten minimaal muziek kunnen lezen. Aan zangers en dansers worden geen eisen gesteld. Deelnemers aan het AMD-Event moeten minstens 12 jaar oud zijn.

We beginnen het AMD-Event met repetities. Tussendoor zijn er natuurlijk pauzes om even op adem te komen en bij te praten met andere deelnemers. Aan het einde van de dag, om 16.30 uur verzorgen we een wervelende show in de grote zaal van theater Castellum. Hierbij is uiteraard alle publiek welkom, dus nodig gerust vrienden en vriendinnen uit! Tijdens de repetities en het optreden worden de deelnemers begeleid door professionele dirigenten, dansdocenten en theatertechnici. Hierdoor ervaar je hoe het is om aan een ‘echte’ voorstelling mee te doen. Dit op zich is al een bijzonder avontuur!

Het Alphen Music & Dance Event wordt elk jaar gehouden in Theater Castellum. Een prachtig gebouw met diverse repetitieruimtes maar bovenal een schitterende grote zaal met alle technische faciliteiten voor een serieus optreden. En daar maken we natuurlijk gebruik van.

Het Alphen Music & Dance Event is een samenwerkingsproject van het Ashram College, CSG het Groene Hart, het Scala College, de muziekverenigingen Arti en Crescendo, Theater Castellum en de MuziekFabriek